torsdag 15 oktober 2009

"Europa minskar avfallet" närmar sig!

Nu är det snart dags för ”Europa minskar avfallet”. Flera företag, organisationer, skolor m.fl har meddelat intresse av att delta i veckan.

Många av aktiviteterna kommer att fokusera på all mat som slängs helt i onödan. Till exempel kommer skolrestaurangen på Thorin Business School i Gävle att istället för att slänga överbliven mat skänka den till RIA, en del av den ideella organisationen ”Hela människan” som arbetar med socialt och diakonalt arbete. På ICA Tuna i Lund planerar man att göra lunchmat av varorna med kort bäst-före datum för att därigenom undvika att dessa varor slängs. Eurests 150 restauranger i Sverige kommer under ”Europa minskar avfallet” att mäta avfallet och jobba efter ett program för avfallsminskning som riktar sig till både matgäster och anställda.

Flera av aktiviteterna kommer också att fokusera på återanvändning. På Kretsloppsparken ”Blåberget” i Sundsvall kommer Erikshjälpen och Myrorna att finnas på plats under veckan för att ta emot begagnade möbler och annat som kan användas igen istället för att slängas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar